Gäddeholms FF

Referat: IK Oden U23 - Gäddeholms FF

Vi hade 6 spelare från A-lagets trupp samt 10 från U23 till denna match.
Gäddeholm hade en matchtrupp med 6 f d Oden-spelare dessutom!

Det var en jämn första halvlek med chanser åt båda håll. Gäddeholm gjorde 0-1 mitt in i första halvlek när de bröt vårt något slarviga uppspel och gjorde mål på skottreturen efter bra räddning av Anton H.
Vi hade flera bra lägen att kvittera på hörnor men istället utnyttjade Gäddeholm ett misstag i vårt försvar och gjorde 0-2 genom f d Oden-spelaren Olle Ålund.
1:a halvlek
6' Första målchansen när Eddie tar ett avslut men bollen smiter utanför målet
18' Inlägg av Oliver från höger som Viktor tar emot på vänsterkanten och spelar bakåt till Anas som skjuter utanför
23' 0-1 Gäddeholm som sätter en retur efter bra räddning av Anton
25' Inlägg av Zain till Jocke som gör en cykelspark till Eddie som nickar mot mål men målvakten räddar
34' Bra hörna av Hampus som Eddie nickar mot mål men målvakten räddar till ny hörna
39' 0-2 Gäddeholm genom Olle som utnyttjar ett misstag när en försvarare sparkar bollen ur händerna på Anton.

I andra halvlek förbättrade vi vårt spel avsevärt, framförallt genom färre touch innan vi levererade passningarna.
Vi fick en tidig reducering när Eddie satte 1-2 efter att måvakten räddat Felipes friläge.
Gäddeholm gjorde en del byten i andra och fick inrikta sig på försvarsspel och kontringar.
Men vi lyckades till sist kvittera när Viktor placerade in ett skott vid vänstra stolpen på Hampus distinkta passning.
Inte nog med det: Med tre minuter kvar av matchen fick vi ett bra frisparksläge efter att Hampus fällts precis utanför straffområdet. Han tog själv hand om frisparken och sköt den över muren rätt upp i nättaket!
Detta blev också segermålet efter en klockren insats av U23 i andra halvlek!

Händelser 2:a halvlek
1' Målchans efter bra 40 sekunder när Eddie spelar fram Hampus som skjuter över målet
3' Viktor hittar in till Eddie som skjuter men målvakten räddar till hörna
5' 1-2 Oden genom Eddie (assist Felipe)
15' Rich vinner bollen vid mittlinjen, avancerar och skjuter ett hårt skott som målvekten räddar med visst besvär
21' Eddie tar sig fram till skottläge och pangar ett stenhårt skott i stolpen, möjligen var målvakten på bollen och fick den att ändra riktning.
24' Nvar slår ett inlägg från vänster och Saif nickar men bollen tar i ryggen på en motståndare med tomt mål
28' Viktor passar till Joel som skjuter ett bra skott som målvakten styr ut mot sidlinjen
33' 2-2 Oden genom Viktor (assist Hampus)
34' Eddie tar sig fram till ett friläge men tyvärr skjuter han utanför, ganska grov miss
39' Nytt friläge för Eddie som återigen skjuter utanför
42' 3-2 Oden genom Hampus frispark direkt i mål
45' Zain i Oden och Alberto i Gäddeholm får varsitt rött kort (direkt utvisning) efter inbördes bråk i samband med en frispark

Kul att se hur vi tog tag i matchen i andra halvlek. Inte lätt att vända ett tvåmålsunderläge.
Bra insatser på många spelare ikväll. Den som verkligen tog tag i det hela och puschade lagkamraterna var Calvin. Han flyttade fram till centrala mittfältet i slutet av matchen och vann många viktiga bolldueller där.
Därför utnämner vi honom till matchens lirare ikväll!